Bouwen en
renoveren op maat met
één totaalaannemer

Klanten aan het woord...

Referentie Oliviers - Hendrickx te Tienen: verbouwing voorjaar/zomer 2016

We hebben een “oud” rijhuis gekocht met de bedoeling om dit later naar onze smaak en noden te renoveren. We woonden enkele jaren in het huis om het aan te voelen en te beseffen wat we echt wilden. Na jaren in kleine donkere kamertjes wisten we, we wilden een open, ruim huis met veel natuurlijk licht.

We renoveerden zelf de zolderverdieping met de bedoeling hier te wonen tijdens de grote werken op de gelijkvloers en de eerste verdieping. Al snel beseften we dat we de grote renovatiewerken moesten uitbesteden, zowel qua planning, budget, stiel, …

Reeds van in het begin hebben wij een goed contact gehad met zowel Tom als Andries. Vanaf de eerste kennismaking hield IQ-bouw rekening met onze wensen en ons budget. We wisten vooraf al wat en hoe we het wilden. IQ bouw kwam nog met enkele voorstellen waar zelf niet aan gedacht hadden, en waar we achteraf zeer blij mee zijn dat we ze doorgevoerd hebben. Ze komen met suggesties van materialen, bespreken hiervan de voor- en nadelen en het effect op het budget.

Tijdens de verbouwing werd er rekening gehouden met het feit dat wij op de zolderverdieping woonden terwijl op de gelijkvloers en eerste verdieping verbouwd werd. Aangezien wij nog nooit een grote verbouwing gedaan hadden was dit voor ons een spannend gebeuren. Geen vraag, telefoontje of mailtje is hen teveel geweest. De verbouwingen verliepen zeer vlot, steeds met professionele stielmannen. De vlotte communicatie verliep ook nu vlekkeloos. IQ bouw volgt de verbouwing van dichtbij op, Tom en Andries werken zelf ook mee. Ze komen regelmatig over de vloer om de werken te checken, bouwplannen te bespreken met de stielmannen en de opvolging te garanderen. Na een voorschot komen de facturen steeds na de werken. Wij zijn super tevreden van onze verbouwing. Als we op het opnieuw zouden doen, doen we het zeker terug met IQ bouw!

Referentie Goossens - Horevoets te Landen: Nieuwbouw 2012-2013

In februari 2012 werden wij fiere eigenaars van een bouwgrond. Een lap grond zegt op zich niet erg veel… Het is het huis erop dat de grond net dat tikkeltje meer geeft. Maar een huis creëren dat voldoet aan eisen van steeds veranderende wetgeving en dat onze wensen en dromen omvatte, bleek niet zo simpel op het eerste zicht. Om deze reden hebben wij iemand gezocht die ons hierin kon ondersteunen en begeleiden. Jan kende Andries en dus wouden we ook bij IQ-bouw gaan kijken hoe zij een bouw aanpakten en wat hun ideeën waren. Het vertrouwen was er vrij snel. We voelden aan dat zij luisterden naar onze wensen en ook het financiële luik gingen respecteren.

Augustus 2012 werd de eerste steen gelegd. Het ging allemaal erg vlot, mede dankzij de opvolging van Tom en Andries. Als er iets was waarover we een vraag hadden konden we steeds bij hen terecht. We hebben altijd een overzicht gekregen met wie er wanneer ging werken. Dat maakte het inplannen van werkjes die we zelf wouden uitvoeren makkelijker.

Op 1/7/2013 zijn wij verhuisd. Het huis voldoet aan alle normen van de Belgische staat en is helemaal wat we in gedachten hadden. Intussen hebben we opnieuw IQ-bouw ingeschakeld om onze oprit en grond verder aan te leggen. Wij zijn een 100% tevreden klant die, als het nodig is, zeker wederkeert.

Referentie Knippenberg - Poelmans te Kuringen: Moderne aanbouw

Tien jaar geleden bouwden we onze woning. We waren zelf bouwheer en zochten alle verschillende stielmannen (ruwbouw, sanitair, elektriciteit, stukadoor,…) zelf uit en deden samen met onze (schoon-)vader veel zelf. Wat een gedoe! Wat een geregel! De bouw lag nu en dan wel eens een aantal weken stil omdat je als particulier geen druk kan zetten op de stielmannen. Meermaals werden afspraken niet nagekomen, tot onze grote ergernis.

Badkamer

Ook de inrichting van de badkamer deden we zelf, maar geraakte nooit helemaal af zoals we wilden. In 2012 gingen op zoek naar een aannemer die onze hele badkamer wilde ‘renoveren’. Maar we wilden vooral niet zelf op zoek gaan naar de verschillende stielmannen. Eén aanspreekpunt, dat was het opzet. Zo kwamen we terecht bij IQ-bouw. Andries luisterde naar onze wensen en maakte een ontwerp. Aangezien het onze enige badkamer is, was het wel van belang dat we niet lang zonder bad of douche zouden zitten. IQ-bouw zorgde voor een zeer vlotte afhandeling. En nu, jaren later, zijn we nog steeds zeer tevreden van onze nieuwe badkamer.

Uitbouw en terras

Eigenlijk was het altijd onze wens om de woning die we 10 jaar geleden bouwden nog verder uit te breiden. Ons huis was praktisch, maar gewoon niet ‘af’. Het terras was reuze groot (49m²), maar helemaal niet gezellig. Bovendien was er of teveel wind, of teveel zon. Onze woonruimte met open keuken leek dan weer altijd rommelig te zijn (met jonge kinderen in huis ligt er altijd overal speelgoed).

We hadden vrij snel een goed idee wat we wilden en namen opnieuw contact op met IQ-bouw. Opnieuw kwam Andries eerst langs om onze wensen concreter te bespreken. We gaven een aantal richtlijnen mee en uiteraard ook het belangrijkste: het budget. Korte tijd later viel er een eerste ontwerp in onze mailbox. Hier en daar wilden we nog wat aanpassingen en vrij snel stond het vast dat we opnieuw met IQ-bouw in zee zouden gaan. Uiteindelijk heeft de administratieve mallemolen (verkavelingswijziging en bouwvergunning) meer tijd gevergd dan de uitvoering van de werken zelf.

De werken startten op 01/04/2015. Tijdens de werken was onze grootste bekommernis om niet zonder ‘achtergevel’ te moeten leven. De achtergevel moest immers quasi volledig worden uitgebroken. IQ-bouw zorgde ervoor dat het uitbreken van het oude raam en het plaatsen van het nieuwe (kleinere) raam op één dag kon worden uitgevoerd. Geen sinecure, maar voor ons wel een enorme geruststelling. Ook de ‘last’ van de verbouwing werd steeds tot een minimum beperkt en dit was wel noodzakelijk aangezien we er gewoon bleven wonen. Begin juli vertrokken we op vakantie en tijdens onze afwezigheid zorgde IQ-bouw ervoor de laatste werken voltooid werden (opschuren oude parket en inoliën van oude en nieuwe parket).

Conclusie

Zonder IQ-bouw hadden we waarschijnlijk wel al een nieuwe badkamer, maar een uitbouw mét gezellig terras had waarschijnlijk nog enkele jaren moeten wachten. Ons vertrouwen in Andries en Tom is enorm. Zéér correct, altijd op tijd, steeds samen op zoek naar de beste oplossing. Geen onvoorziene kosten: je kan onze uiteindelijke facturen perfect naast de offerte leggen. Het enige dat afwijkt is wat we zelf extra gevraagd hadden.